پژوهشگران آمریكایی: عامل تعامل میان حس بویایی و چشایی زبان است نه مغز فیكس سرور: پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدیدی نشان دادند كه نقطه آغاز تعامل میان حس بویایی و چشایی، زبان است. به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از آی نیوز، پژوهشگران مركز امراض شیمیایی "مونل"(Monell) آمریكا باور دارند گیرنده های بویایی كه در بینی وجود دارند، در سلول های چشایی انسان كه در زبان وجود دارند هم به چشم می خورند. یافته های این پژوهش نشان می دهند كه امكان دارد تعامل میان حس بویایی و چشایی، از زبان آغاز شود نه از مغز. "محمت هاكان اوزدنر"(Mehmet Hakan Ozdener)، زیست شناس سلولی مؤسسه مونل و از نویسندگان این پژوهش اظهار داشت: شاید پژوهش ما بتواند نشان دهد كه چگونه مولكول های بو، درك ما را از مزه تنظیم می كنند. امكان دارد این پژوهش بتواند به ابداع طعم دهنده هایی مبتنی بر بو منجر شود كه بتوان از آنها برای تشخیص نمك، شكر و چربی اضافی عامل بیماری هایی مانند اضافه وزن و دیابت بهره برد. بااینكه بیشتر افراد، تأثیر عطر و طعم را با هم یكسان می دانند اما طعم بیشتر غذاها و نوشیدنی ها، بیشتر ناشی از بوی آنهاست. بو می تواند اطلاعات جامعی در مورد كیفیت طعم غذا عرضه نماید. مغز، ورودی های مربوط به طعم، بو و موارد دیگر را تركیب می كند تا احساسی در مورد طعم به وجود آورد. تابحال تصور می شد كه حس چشایی و بویایی، دو سیستم حسی مستقل هستند كه اطلاعات آنها قبل از رسیدن به مغز با یكدیگر تعاملی ندارند اما اوزدنر و گروهش با پژوهش خود، این طرز فكر را به چالش كشیدند. این گروه پژوهشی، برای دستیابی به سلول های زنده انسان كه در آزمایشگاه كشت شده اند، از روش های ابداع شده در مؤسسه مونل استفاده كردند. آنها با استفاده از روش های ژنتیكی و زیست پزشكی، سلول های چشایی را بررسی كردند و دریافتند سلول های چشایی انسان، مولكول های مهمی را در بر دارند كه در گیرنده های بویایی هم به چشم می خورند. پژوهشگران برای نشان دادن واكنش سلول های چشایی به مولكول های بو، از روشی موسوم به "تصویر برداری كلسیمی" (calcium imaging) استفاده كردند. یافته های این پژوهش برای اولین بار، عملكرد گیرنده های بویایی را در سلول های چشایی انسان و نقش مهم آنها را در سیستم چشایی نشان می دهند. بر طبق این پژوهش، گیرنده های بویایی بوسیله تعامل با گیرنده های چشایی زبان، نقش مهمی در سیستم چشایی ایفا می كنند اوزدنر اضافه كرد: وجود گیرنده های بویایی و چشایی در سلول یكسان، فرصت های خوبی جهت بررسی تعامل میان بو و مزه در زبان نمایش می دهد. این پژوهش، در مجله "Chemical Senses" به چاپ رسید. 1398/02/05 15:13:39 5.0 / 5 5418 تگهای خبر: پژوهش , كیفیت , هاست این پست فیکس سرور را پسندیدید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط دانشمندان آلزایمر را درون یک ظرف ریختند! کانادا شاکی گوگل شد باکتری زباله ها رگ های خونی را پیر می کند پژوهشگر ایرانی خصوصیت جدید ایکس را فاش کرد نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۵ بعلاوه ۴