بررسی امكان پرورش رگ های خونی در فضا

بررسی امكان پرورش رگ های خونی در فضا فیكس سرور: آژانس فضایی اروپا(ESA) در تازه ترین آزمایش خود به بررسی امكان پرورش رگ های خونی در شرایط گرانش صفر پرداخته است.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، دانشمندان آژانس فضایی اروپا(ESA) در حال آزمایش پرورش رگ های خونی در شرایط بی وزنی در فضا هستند. بر طبق آزمایش "Spheroids" كه در سال 2016 به ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) منتقل شده بود، پژوهشگران دریافتند كه سلول های رگ های خونی در شرایط بی وزنی خودرا به شكلی شبیه به سلول های داخل بدن سازمان می دهند.
توانایی پرورش رگ های خونی از سلول های انسانی پتانسیل بسیار خوبی برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها ایجاد می كند، اما سازمان دادن این سلول ها و تشكیل رگ های مناسب بسیار دشوار است.
دانشمندان برای انجام این كار مجبور هستند سلول ها را در داربست های زیست سازگار نگه دارند، برای اینكه در اثر نیروی جاذبه سلول ها تمایل دارند كه در قسمت پایین ظرف پتری مستقر شوند یا توسط نیروهای همرفت بیرون بروند.
با این وجود در گرانش صفر، چیزی برای رانده شدن یا تجمع سلول ها وجود ندارد و به آنها امكان می دهد خودرا در ساختارهای سه بعدی ساده همچون گلبول ها و لوله ها(به شكل رگ) تشكیل دهند.
برای آزمایش "Spheroids"، سلول های اندوتلیال كه پوشش داخلی رگ های خونی را می سازند و انقباض و انبساط آنها را كنترل می كنند به مدت 12 روز در دستگاه پرورش موسوم به "كوبیك"(Kubik) كشت شدند.


"دنیه لا گریم" از دانشگاه ماگدبورگ آلمان می گوید: این تجمع های لوله مانند شبكه رگ های خونی بسیار شبیه به رگ های خونی بدن انسان است. هیچ كس نمی دانست كه سلول ها در فضا چگونه واكنش نشان می دهند. پروژه Spheroids از همان ابتدا یك ماجراجویی مهیج بود.
تیم تحقیقاتی ESA نتایج آزمایش Spheroids را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و دریافت كه كه گرانش بر چگونگی تعامل پروتئین ها و ژن های كلیدی تأثیر می گذارد. پژوهشگران همین طور توانستند سلول های مختلفی را با استفاده از دستگاه شبیه ساز بی وزنی برای تولید چندین لایه از بافت رگ های خونی كشت كنند.
بگفته پژوهشگران، توانایی پرورش رگ های خونی مصنوعی نه تنها كاربردهای زیادی در جراحی دارد، بلكه می تواند درك ما را از طیف وسیعی از بیماری های مربوط به رگ های خونی و اثرات بی وزنی بر بدن انسان بهبود بخشد.




منبع:

1398/08/18
18:09:17
5.0 / 5
4313
تگهای خبر: پژوهش , دانشگاه , دستگاه , كاربر
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین