توسعه هولوگرامی كه می توان آنرا احساس و هم صدای آنرا شنید

توسعه هولوگرامی كه می توان آنرا احساس و هم صدای آنرا شنید فیكس سرور: پژوهشگران ˮدانشگاه ساسكسˮ(University of Sussex) انگلستان در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یك ˮهولوگرامˮ(Hologram) شده اند كه كاربران می توانند هم آنرا احساس كنند و هم صدای آنرا بشنوند.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا، هولوگرام ها بوسیله لیزر و با اصلاح كردن یك ماده ایجاد می شوند بطوریكه بخش های مختلف آن نور را در فازهای مختلف منعكس كنند و به تماشاگر توهم عمق بدهند.
شاید تابحال این مساله را در فیلم های علمی تخیلی دیده باشید اما بتازگی این موضع به واقعیت پیوسته و پژوهشگران یك نمونه از پروانه را به وجود آورده اند.
پژوهشگران دانشكده مهندسی و انفورماتیك دانشگاه ساسكس اخیراً مقاله ای را منتشر نموده اند كه طی آن چگونگی ایجاد روشی برای نمایش آنچه را كه می توان هولوگرام لمسی توصیف كرد، تشریح كرده اند.
دكتر "ریوجی هیرایاما"(Ryuji Hirayama) پژوهشگر این مطالعه از دانشگاه ساسكس اظهار داشت: تكنولوژی جدید ما الهام گرفته از تلویزیون های قدیمی است كه از اسكن یك پرتو تك رنگ در طول صفحه استفاده می كردند تا مغز افراد آنرا بعنوان یك تصویر واحد ثبت كند. نمونه اولیه ما با استفاده از یك ذره رنگی كه می تواند به سرعت در هر نقطه و در فضای سه بعدی حركت نماید، همین كار را انجام می دهد كه چشم غیرمسلح یك "تصویر حجمی"(volumetric image) را در هوای میانه مشاهده می كند.
این سیستم كه پژوهشگران آن را(MATD) می نامند، از یك پروژكتور LED، یك آرایه بلندگو و یك مهره فوم استفاده می نماید. بلندگوها امواج فراصوتی منتشر می كنند كه مهره را در هوا معلق می كند و به سرعت آنرا حركت می دهد و به این وسیله امكان ایجاد توهم در هنگام حركت و بازتاب نور از پروژكتور را می دهد.
این توهمات یا تصاویر حجمی، همان هولوگرام است اما تفاوت این تصویر این است كه بر خلاف هولوگرام می توان آنرا از تمام زوایا مشاهده كرد.
هیرایاما در ادامه اضافه كرد: حتی اگر برای ما قابل شنیدن نباشد، امواج فراصوت هنوز یك موج مكانیكی است و انرژی را بوسیله هوا حمل می كند. نمونه اولیه ما این انرژی را هدایت و متمركز می كند كه این مساله سبب تحریك تارهای صوتی گوش و پوست افراد می شود و این سبب می شود افراد بتوانند آنرا احساس كنند.




منبع:

1398/09/24
12:01:38
5.0 / 5
4384
تگهای خبر: پژوهش , تكنولوژی , دانش , دانشگاه
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین