انقلاب در صنعت خشك كردن میوه ها با فناوری باد یونی استفاده از ˮباد یونیˮ(ionic wind) برای خشك كردن میوه ها سبب صرفه جویی در انرژی و حفظ مواد مغذی میوه ها می شود و می تواند تحول بزرگی در این صنعت ایجاد نماید. به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، وقتی به فرآیندهایی فکر می نماییم که می توانند از پیشرفت تکنولوژی پیشرفته بهره مند شوند، خشک کردن میوه نخستین چیزی نیست که به ذهن خطور می کند. با این وجود، مشخص شده است که استفاده از "باد یونی" برای خشک کردن میوه ها سبب صرفه جویی در انرژی و حفظ مواد مغذی میوه ها می شود. برای اغلب ما استفاده از گرما امکان دارد یک انتخاب آشکار برای خشک کردن میوه ها به نظر برسد، اما متأسفانه قرار گرفتن میوه ها در معرض دمای بالا، طعم آنها را کم می کند و مقدار زیادی از مواد مغذی آنها را هم از بین می برد. به همین دلیل، تولیدکنندگان مواد غذایی معمولاً از فرایند "خشک کردن غیر حرارتی" برای این کار استفاده می نمایند که در آن، پنکه ها هوای غیرگرم را از میوه ها می گذرانند تا رطوبت موجود در آنها را به تدریج تبخیر کنند. این روش حدودا عطر و طعم و مواد مغذی میوه ها را دست نخورده باقی می گذارد، اما مدت زمان زیادی طول می کشد و از انرژی زیادی هم استفاده می نماید. ازاین رو دانشمندان موسسه تحقیقاتی "امپا"(Empa) در سوئیس به دنبال جایگزینی برای این پنکه های پرمصرف افتادند و به یک فناوری معروف به "باد یونی" رسیدند. برای درک نحوه کار این روش، ابتدا باید در نظر بگیرید که هوا از گازهایی مانند اکسیژن، کربن دی اکسید و نیتروژن تشکیل شده است. اتم های تشکیل دهنده هر یک از مولکول های گاز به نوبه خود از الکترون های دارای بار منفی و پروتون های دارای بار مثبت تشکیل شده اند. هنگامی که یک سیم معلق با ولتاژ بالا با بار مثبت آبستن می شود، الکترون ها به سمت آن کشیده می شوند، در حالیکه پروتون ها دفع می شوند. در واقع، الکترون ها از مولکول های گاز مجاور جدا شده و پروتون ها را ترک می کنند. در نتیجه، مولکول های گاز فقط بار مثبت خواهند داشت. ازاین رو از سیم دور می شوند و به سمت یک جمع کننده زمینی که در زیر آن قرار دارد، حرکت می کنند. در حالیکه آنها در حال رفتن به سمت جمع کننده هستند، با مولکول های گاز خنثی برخورد می کنند و آنها را هم به همان سمت می فرستند و تمام حرکت این مولکول های متحرک در نهایت منجر به ایجاد یک باد می شود که آنرا "باد یونی" می نامند. دانشمندان در مطالعات قبلی با استفاده از فناوری "باد یونی" برای خشک کردن میوه ها موفقیت محدودی داشتند. اما این دفعه، محققان دانشگاه "دالاهوی" کانادا یک قدم اضافی برداشتند و میوه ها را به جای قرار دادن در یک سینی غیرقابل نفوذ، روی یک توری فلزی گذاشتند. این کار تفاوت بزرگی ایجاد کرد، چونکه رطوبت حالا می تواند از همه طرف های میوه تبخیر شود و سبب شود دو برابر سریع تر و به صورت یکنواخت تری خشک شود. روش "باد یونی تقویت شده با توری" هنگامی که با روش های مرسوم خشک کردن غیر حرارتی مقایسه می شود، بسیار سریع تر است، بعلاوه اینکه میوه را به صورت مساوی و متعادل خشک می کند و مواد مغذی میوه ها را بیشتر حفظ می نماید و کمتر از نصف روش قبلی انرژی مصرف می کند. منبع: فیكس سرور 1399/08/29 12:28:19 5.0 / 5 1267 تگهای خبر: تكنولوژی , دانش , دانشگاه , صنعت این پست فیکس سرور را پسندیدید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط استفاده از داده های فضایی برای خدمات رسانی پست اعلام برگزیدگان ۳ دستگاه اجرائی کشور در فراخوان سوم جذب خطر سرطان در ۸۰ سالگی کاهش می یابد فایرفاکس گزینه ردیابی نکردن کاربران را حذف می کند نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۷ بعلاوه ۱