نگاه بی سابقه جیمز وب به قلب کهکشان مارپیچی فانتوم

نگاه بی سابقه جیمز وب به قلب کهکشان مارپیچی فانتوم به گزارش فیکس سرور، تلسکوپ فضایی ˮجیمز وبˮ تصاویری از کهکشان مارپیچی فانتوم ثبت کرده است که مانند هیچ تلسکوپی که قبلاً این کار را انجام داده نیست.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا اخیرا تصاویری را از کهکشان مارپیچی "مسیه ۷۴"(M۷۴) که با نام کهکشان "فانتوم" هم شناخته می شود، به اشتراک گذاشته است که ثابت می کند که چرا این تلسکوپ فضایی بهترین تلسکوپ فضایی ساخته شده توسط بشر تابحال است.
این تصاویر توسط آژانس فضایی اروپا(ESA) به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شده است.
با عنایت به این که تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(JWST) به نام یکی از مدیران اسبق ناسا نامگذاری شده است، امکان دارد بعنوان یک پروژه که کاملا تحت اختیار ناسا است، به نظر برسد. اما آنچه معمولاً در پس نامگذاری این تلسکوپ فضایی فراموش می شود اینست که آژانس فضایی کانادا(CSA) و آژانس فضایی اروپا(ESA) هم به شکل قابل توجهی در این برنامه مشارکت دارند.
بعنوان مثال، آژانس فضایی اروپا در ساخت و توسعه ابزار "جیمز وب" همچون NIRSpec و MIRI کمک کرده است و همینطور برای پرتاب این تلسکوپ پارسال کوشیده است. به علت همین تلاشهای آژانس فضایی اروپا است که حالا حداقل ۱۵ درصد از زمان رصد "جیمز وب" را در اختیار دارد، مساله ای که برای تلسکوپ فضایی "هابل" هم رعایت شد.


عکاسی از کهکشان فانتوم
کهکشان فانتوم در فاصله ۳۲ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی ماهی و رو به روی سیاره ما قرار دارد. این سبب می شود که مطالعه آن ساده تر باشد.
علاوه بر این، بازوهای فضایی این کهکشان هم آنرا به یک جرم جذاب برای مشاهده در آسمان تبدیل نموده است. کهکشان های مارپیچی زیادی در آن منطقه از فضا وجود دارند.
آژانس فضایی اروپا در وبسایت خود نوشت: با این حال، مارپیچ های آنها نسبتاً تکه تکه و از لحاظ ساختاری ناهموار و پاره پاره هستند. این در شرایطی است که در مقابل، بازوهای مارپیچی کهکشان فانتوم، برجسته و مشخص هستند و به آن لقب "مارپیچ طراحی مجلل" داده اند.
تلسکوپ فضایی "هابل" هم کهکشان فانتوم را با استفاده از سنسورهای خود که می توانند طول موج های فرابنفش و طیف مرئی را ثبت کنند و همینطور رصدخانه های زمینی مانند "آرایه بزرگ میلی متری/زیر میلی متری آتاکاما" و تلسکوپ ALMA به تصویر کشیده اند.


"جیمز وب" چگونه کهکشان فانتوم را می بیند؟
تلسکوپ فضایی "جیمز وب"(JWST) اخیراً با استفاده از ابزار مادون قرمز میانی خود(MIRI) تصاویری از کهکشان فانتوم ثبت کرده است. با عنایت به اطلاعات ناسا در مورد "جیمز وب"، ابزار MIRI محدوده طول موج پنج تا ۲۸ میکرون را پوشش می دهد و به دوربین هم مجهز است. این توانایی به این ابزار اجازه می دهد تا تصاویر پهن باند و میدان وسیعی از کهکشان های دوردست، ستاره های تازه شکل گرفته و دنباله دارهایی که به شکل کم نور قابل مشاهده هستند، ثبت کند.
این ابزار به دانشمندان اجازه می دهد تا رشته های ظریف گاز و غبار موجود در بازوهای مارپیچی کهکشان را که از مرکز کهکشان به بیرون می روند، ببینند. در این تصویر هم فقدان گاز در منطقه هسته ای قابل مشاهده می باشد که نمای نامعلومی از خوشه هسته ای ستاره ای را عرضه می دهد.
تصاویری که قبلاً از کهکشان فانتوم توسط تلسکوپ فضایی "هابل" گرفته شده است، مناطق پرنور شکل گیری ستارگان را نشان داده است که "مناطق HII" نامیده می شوند. محققان آژانس فضایی اروپا داده های "جیمز وب" را روی این تصاویر قرار دادند تا تصاویر جدیدی از این کهکشان دریافت نمایند.
آژانس فضایی اروپا در وبسایت خود اعلام نمود که اطلاعات جدید مشابهی از "جیمز وب" به اخترشناسان کمک می نماید تا نواحی شروع شکل گیری را در دیگر کهکشان ها مشخص کنند، جرم و سن خوشه های ستاره ای را اندازه گیری کنند و در مورد غبار درحال حرکت در فضا اطلاعات بیشتری کسب کنند.




منبع:

1401/06/09
10:10:54
0.0 / 5
395
تگهای خبر: دانش , سایت , طراحی , محقق
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین