سرور چیست انواع آن کدامند؟

سرور چیست انواع آن کدامند؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت سرور چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.


زمانی که اقدام به راه اندازی وبسایت حرفه ای برای کسب و کار خود می کنید یکی از مواردی که در مراحل پیشرفته تر باید انجام دهید خرید سرور است. برای اینکه بتوانید بهترین سرور را خریداری کنید باید بدانید که سرور چیست. در این مقاله به شما خواهیم گفت سرور چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

سرور چیست؟

سرورها انواع مختلفی دارند که هر کدام بر اساس شاخصه های خاصی دسته بندی می شوند.

سرورها از نظر منابع

1- سرورهای اختصاصی

به گونه ای است که تمامی منابع سرور را در اختیار مشتری قرار می دهد. در واقع کار این سرور خدمات دهی به یک مشتری است و تمامی منابع اعم از حافظه، پردازنده، رم و... در اختیار مشتری است و از آن به صورت مشارکتی با دیگران استفاده نمی شود.

امنیت آن و نیز نظارت بر سرور نیز تماما به عهده خریدار است. از آنجا که هزینه نگهداری و به روزرسانی این نوع سرورها زیاد است از همین رو خرید سرور اختصاصی تنها برای وبسایت ها و کسب و کارهای حرفه ای استفاده می شود.

2- سرور مجازی

سرور مجازی که به آن vps نیز گفته می شود، نسخه مجازی سرور اختصاصی به شمار می آید. در این سرور منابع بین ماشین های مجازی تقسیم می شود و در یک زمان چند کاربر می توانند از آن استفاده کنند. تفاوت آن با سرور اشتراکی این است که مشترکین به اندازه فضای در اختیار می توانند فعالیت کنند و در صورت افزایش فعالیت آن ها اختلالی در خدمات ارائه شده به دیگر مشترکان ایجاد نمی شود. خرید سرور مجازی ایران می تواند گزینه مناسبی برای ابتدای مسیر وبسایت شما باشد.

3- سرور ابری

این سرور قابلیت استفاده از یک سرور را برای چند مشترک فراهم می کند. فضایی که از این سرور اشتراکی در اختیار افراد قرار می گیرد خللی در فعالیت های دیگران ایجاد نمی کند. به این معنی که هر مشترک به اندازه هزینه ای که برای نیاز خود کرده می تواند از سرور استفاده کند و می توان آن را ترکیبی از سرور اختصاصی و مجازی دانست.

سرورها از نظر فیزیکی

1- سرور ایستاده

ارزانترین نوع سرور است که نیازمند فضای ذخیره سازی زیادی نیستند و می توانند دستگاه را به صورت ایستاده در محیط مناسبی نصب کنند.

2- سرور رکمونت

بزرگتر از سرور ایستاده است که غالبا کسب و کارهای حرفه ای از آن استفاده می کنند.

3- سرور تیغه ای

پیشرفته ترین نوع سرور است که با وجود اشغال فضای کمتر، اما سرویس دهی قوی تری نسبت به سایر سرویس ها دارد.

سرورها از نظر سیستم عامل

1- سرور لینوکس

در این سرور از سیستم عامل لینوکس استفاده می شود. از آنجا یادگیری لینوکس کمی سخت است از همین رو نیازمند تخصص و تجربه می باشد.

2- سرور ویندوز

یکی دیگر از انواع سرورها از نظر سیستم عامل، سرور ویندوز است که برای مدیریت سرور کمک کننده است. از آنجا که سیستم عامل ویندوز برای تمامی مشترکین حتی مشترکان خانگی در دسترس و آسان است از همین رو کار با آن نیز سخت نیست.

3- سرور میکروتیک

این نوع سرورها را مسیریاب مینامند که برگرفته از هسته لینوکس است. این سرور تنها برای کاربران حرفه ای مناسب است.

سرور محبوب کدامند؟

سرورهای زیادی وجود دارند که در سطح جهان به وبسایت های خدمات دهی دارند اما تنها تعداد محدودی توانسته اند محبوب باشند. در ادامه به 4 مورد از محبوب ترین سرورهای جهان اشاره می شود:

1- آپاچی

به جرات می توان آپاچی را محبوبترین سرور در سطح جهان دانست که از سال 1995 کار خود را آغاز کرده است. در حال حاضر این سرور سهمی 31 درصدی از وبسایت های جهان از آن استفاده می کنند که به زبان سی نوشته شده است. هاست های سی پنل نیز از آن استفاده می کنند.

2- انجینکس

یکی از انواع سرورهای قدیمی به شمار می آید که کار خود را از سال 2002 آغاز کرده و تاکنون توانسته سهمی 33 درصدی از وبسایت های جهان را به خود اختصاص دهد. از همین رو وب سایت های پرترافیک می توانند با اطمینان خاطر از آن استفاده کنند.

انجینکس در حال حاضر در دو نسخه متن باز و انجینکس پلاس ارائه شده است. از مهمترین قابلیت های این سرور می توان امکان پاسخگویی به 50 هزار درخواست در ثانیه اشاره کرد. از همین رو توانسته محبوبیت زیادی در سطح جهان کسب کند.

3- لایت اسپید

یکی از انواع وب سرورهای پرکاربرد متن باز، سرور لایت اسپید است که به دلیل عملکرد قوی و بالایی که دارد توانسته سهم 12 درصدی از وبسایت های جهان را به خود تخصیص دهد.

در میان وب سرورها رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. از مهمترین مزیت های این سرور عملکرد قوی  هزینه پایین آن است. آنچه ان را در میان کاربران محبوب کرده رابط کاربری گرافیکی آن است که برای کاربران جذابیت دارد.

4- آپاچی تامکت

در میان سرورهایی که در بازار وجود دارد این سرور به عنوان نسخه دوم سرور آپاچی به شمار می آید که غالبا برای برنامه های جاوا مورد استفاده است. از همین رو عمدتا توسعه دهندگان اپلیکیشن های مبتنی بر جاوا از آن استفاده می کنند.

در واقع وجه تمایز این سرور دقیقا کاربرد آن برای محتوای مبتنی بر جاوا می باشد. در حال حاضر 1 درصد از سایت ها از این سرور استفاده می کنند.

نتیجه گیری

سرورها در واقع دستگاه هایی هستند امروزه بستر مناسبی برای کسب و کارها وتجارت آنلاین فراهم کرده است. از طریق این دستگاه است که کسب و کارها می توانند برای مدیریت وبسایت خود اعم از ذخیره سازی داده ها، پردازش اطلاعات، اشتراک گذاری منابع و... استفاده کنند.

از مهمترین مزیت های سرورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اطمینان زیاد
  • قدرت بالای پردازش داده ها
  • مقیاس پذیری بالا
  • صرفه جویی در هزینه ها
  • امنیت بالا در برابر حمله های هکری

 

1402/04/30
11:57:14
5.0 / 5
450
تگهای خبر: سرور
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین