دهقانی فیروزآبادی در رویداد بین المللی وایپو تاكید كرد

استقبال ایران از همکاریهای بین المللی برای تاسیس نهادهای تأمین مالی نوآوری

استقبال ایران از همکاریهای بین المللی برای تاسیس نهادهای تأمین مالی نوآوری به گزارش فیکس سرور، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری طی سخنانی در رویداد «گفتمان تأمین مالی مالکیت فکری، گسترش افق های تأمین مالی و ارزش گذاری» سازمان جهانی مالکیت فکری(وایپو) تصریح کرد: ایران مشتاقانه از توسعه همکاریهای بین المللی در زمینه تاسیس نهادهای تأمین مالی نوآوری و تبادل تجربیات و پیاده سازی برنامه های مشترک در این عرصه استقبال می کند.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی در شروع سخنان خود در این جلسه که به «تجربه ارتقای نظام تأمین مالی و مالکیت فکری برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در ایران» اختصاص داشت، به اهمیت تأمین مالی در گذار به اقتصاد دانش بنیان بخصوص در بافتار کشورهای درحال توسعه - با اقتصاد مبتنی بر منابع - پرداخت و اظهار داشت: وابستگی این کشورها به صادرات منابع خام همچون نفت و گاز، تنوع اقتصادی در قسمت های صنعتی را محدود کرده و مانعی در راه گذار به اقتصاد دانش بنیان است. از طرفی، مؤسسات مالی متعارف به علت ریسک پذیری پایین و دوره بازگشت سرمایه بلندمدت پروژه های توسعه فناوری و نوآوری، عموماً در تأمین مالی این پروژه ها مشارکت نمی کنند.
وی تصریح کرد: در این شرایط، مداخله و حمایت دولت برای ارتقای نظام تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان ضروری می باشد. دولت ها با تدوین سیاست های حمایتی همچون معافیت های مالیاتی، یارانه ها و کمک های بلاعوض و همینطور نهادسازی مانند ایجاد بانکهای توسعه ای و صندوق های ملی نوآوری در ارتقاء نظام تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان نقش دارند.
دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: ایران با هدف گذاری ملی گذار به اقتصاد دانش بنیان در دهه ۲۰۰۰ میلادی چندین سیاست و قانون همچون قانون پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان را تصویب کرد که به شکل گیری صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایه اولیه سه میلیارد دلار بعنوان بزرگترین صندوق دولتی تأمین مالی فناوری و نوآوری منجر گردید. صندوق نوآوری و شکوفایی تنها در سال ۲۰۲۲ بیشتر از هفت هزار فقره تسهیلات مالی از انواع مختلف را با شرایط ترجیحی در مقایسه با بانکها در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار داده است.
وی ادامه داد: طی دو دهه گذشته، همینطور ۷۳ صندوق پژوهش و فناوری خصوصی در ایران شکل گرفته که تنها در سال ۲۰۲۲ بیشتر از ۶ هزار فقره از انواع مختلف تسهیلات مالی را برای شرکتهای دانش بنیان فراهم نموده اند. این صندوق ها با توزیع گسترده و استانی در سرتاسر کشور، تأمین مالی فناوری را دسترس پذیرتر و ساده تر کرده اند.
معاون علمی رئیس جمهوری با تکیه بر اینکه تحقق کامل اقتصاد دانش بنیان در ایران نیازمند نفوذ فناوری به بخش های غالب صنعتی از راه عرضه تأمین مالی در مقیاس بزرگ تر و عرضه مشوق های مالی تحقیق و توسعه بوده است، تصریح کرد: این مهم منجر به تصویب و پیاده سازی نسل جدیدی از سیاست ها، خصوصاً قانون جهش تولید دانش بنیان در سال ۲۰۲۱ شد که بهره مندی از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه را برای شرکتهای بزرگ فراهم نموده و در تسهیل تأمین مالی توسعه فناوری در سطح ملی نقش مهمی بازی می کند.
دهقانی فیروزآبادی در ادامه به اهمیت نظام مالکیت فکری پرداخت و اظهار داشت: نظام کارآمد مدیریت و مالکیت فکری بعنوان ابزاری برای ارتقای تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان، محیطی امن را برای رشد شرکتهای نوآور و تحقق اقتصاد دانش بنیان فراهم می کنند. ایران هم در سالهای اخیر ضمن تقویت چشمگیر نظام ثبت مالکیت فکری و افزایش تعداد درخواست های ثبت مالکیت فکری، بهبود مستمر ضمانت اجرایی این نظام را هم مورد توجه قرار داده است.
معاون علمی رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ایران با پیاده سازی سیاست های مالی و مشوق های مالیاتی، شکل گیری و تقویت نظام تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان و گذار از اقتصاد مبتنی بر منابع را دنبال می کند و با تشکیل و تقویت نهادهای تخصصی تأمین مالی شامل صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق های خصوصی پژوهش و فناوری، مکانیسم های اختصاصی تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان را مورد توجه قرار داده است.
او در آخر تصریح کرد که ایران مشتاقانه از توسعه همکاریهای بین المللی در زمینه تاسیس نهادهای تأمین مالی نوآوری و تبادل تجربیات و پیاده سازی برنامه های مشترک در زمینه تأمین مالی اقتصاد دانش بنیان استقبال می کند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در رویداد «گفتمان تأمین مالی مالکیت فکری، گسترش افق های تأمین مالی و ارزش گذاری» (IP FINANCE DIALOGUE EXPANDING HORIZONS ON IP FINANCE AND VALUATION WIPO) که ۲۱ نوامبر به صورت حضوری و مجازی در سازمان مالکیت فکری(وایپو) برگزار شد، تعدادی از مدیران اکوسیستم نوآوری وایپو سخنرانی کرده و خلاصه مقالات برگزیده با مبحث تأمین مالی و ارزشگذاری دارایی های فکری توسط اساتید برجسته مالکیت فکری جهان عرضه شد. برگزاری چند نشست تخصصی و سخنرانی مجازی تعدادی از مدیران حیطه نوآوری از چندین کشور دنیا از دیگر برنامه های این رویداد بود.




منبع:

1402/09/05
09:15:28
0.0 / 5
290
تگهای خبر: پژوهش , دانش , دانش بنیان , صنعت
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین