نشستی برای نقد و بررسی زندگینامه ریاضیدان ایرانی

نشستی برای نقد و بررسی زندگینامه ریاضیدان ایرانی به گزارش فیکس سرور، نشست نقد و بررسی کتاب زندگینامه مهدی بهزاد، ریاضیدان مشهور ایرانی و یکی از پیشگامان در نظریه گراف، با همت دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان امروز برگزار می گردد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان، با هدف معرفی کتاب های زندگینامه نخبگان و الگوسازی این بزرگان برای مخاطبان جامعه علمی و عموم جامعه، مبادرت به برگزاری نشست های نقد کتاب های زندگینامه نخبگان با حضور کارشناسان و صاحبنظران کرده است.
نخستین کتابی که نشست نقد و بررسی آن انجام شد، کتاب «از مود تا لاهه» روایت زندگی دکتر مهدی بلالی مود، پدر علم سم شناسی ایران بوده است. دومین نشست این دفتر امروز، چهارشنبه ۹ اسفند با موضوع «نشست نقد کتاب بهزاد» انجام می شود. این کتاب شامل زندگینامه مستند دکتر مهدی بهزاد است.


دکتر مهدی بهزاد، ریاضیدان ایرانی و یکی از پیشگامان در نظریه گراف است. او مؤلف دو کتاب دراین زمینه است که در سالهای ۱۹۷۲ و ۱۹۷۸ انتشار یافته است و سال ها مرجع اصلی دراین زمینه بودند.
وی در خیلی از دانشگاه ها همچون دانشگاه شیراز، شهید بهشتی، میشیگان، صنعتی شریف و ایالتی میشیگان و ام آی تی تدریس کرده است.
دکتر بهزاد، در دوم اردیبهشت سال ۱۳۱۵ در شهر یزد دیده به جهان گشود و دیپلم ریاضی اش را سال ۱۳۳۵ از دبیرستان ایرانشهر یزد گرفت. در همان سال با قبولی در رشته الکترومکانیک به دانشکده فنی دانشگاه تهران راه پیدا کرد، اما بعد از گذشت چند ماه از ادامه تحصیل در این رشته منصرف شد و سال ۱۳۳۶ با قبولی در رشته ریاضی دانشسرای عالی (دانشگاه تربیت معلم فعلی) به آنجا رفت و سال ۱۳۳۹ با کسب رتبه اول موفق به گرفتن درجه کارشناسی شد.
وی سال ۱۳۴۰ با گرفتن بورسیه تحصیلی از وزارت فرهنگ وقت برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت. درجه کارشناسی ارشد ریاضی را سال ۱۳۴۲ از دانشگاه ایالتی میشیگان گرفت و به عنوان عضو در ۲ جامعه متشکل از دانشجویان نخبه ریاضی برگزیده شد.
بهزاد بعد از گرفتن درجه دکتری ریاضی در سال ۱۳۴۴ یک سال در دانشگاه ایالتی وین با سمت استادیار به تدریس و تحقیق پرداخت و سال ۱۳۴۵ به ایران بازگشت و به دانشگاه شیراز رفت و در همان سال اولین دوره کارشناسی ارشد ریاضی در ایران تشکیل شد و سال ۱۳۴۶ به مقام دانشیاری ارتقاء یافت و سال ۱۳۴۷ به آمریکا رفت و ضمن تدریس و تحقیق کتاب Introduction to Theory of Graphs را با همکاری یک استاد آمریکایی تالیف کرد.
وی سال ۱۳۴۸ بار دیگر عزم وطن کرد و به عنوان دانشیار یک سال در دانشگاه شیراز و یک سال در دانشگاه شهید بهشتی به کار مشغول شد. سپس برای تدریس، تحقیق و سرپرستی دانشکده ریاضی به دانشگاه صنعتی شریف منتقل شد و دوره کارشناسی ارشد ریاضی آن دانشگاه را تاسیس کرد.
دکتر بهزاد که مسابقات‎ ریاضی‎‎ دانـشجـویـی کشور را بنیان‎ نهاده‎‎، به پدر علم‎ گراف‎ یکی‎ از شاخه های‎ علوم‎ ریاضی‎ ملقب‎ است‎.
عدد «اردیش» دکتر مهدی بهزاد، ۱ است؛ عدد اردیش فاصله همکاری بین یک شخص و ریاضیدان مجارستانی «پل اردیش» است که با نگارش مقالات ریاضی مشترک اندازه گیری می شود و عدد اردیش هر کس که با او مقاله مشترک داشته باشد، ۱ شمرده می شود.



1402/12/09
15:36:30
0.0 / 5
316
تگهای خبر: دانش , دانشگاه , صنعت
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین