عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك :

ناآشنایی با قوانین مالیاتی باعث خسارت دانشگاهیان در تجاری سازی تحقیقات می گردد

ناآشنایی با قوانین مالیاتی باعث خسارت دانشگاهیان در تجاری سازی تحقیقات می گردد فیكس سرور: تهران- ایرنا- عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری ایران اظهار داشت: خیلی از پژوهشگران با قوانین مختلف مانند قوانین مالیاتی آشنا نیستند و همین امر باعث می گردد در مراحل تجاری سازی یافته های علمی خود خسارت ببینند.


دانشگاه ها و پژوهشگاه های نسل سوم، مراكزی هستند كه از دانش محوری (نسل اول)، پژوهش محوری (نسل دوم) عبور كرده و به كار و ثروت آفرینی رسیده اند.
عوامل مختلفی باعث این حركت شده اند؛ اول اینكه دانشگاه هایی كه می خواهند تحقیقات را در مرز دانش انجام دهند به دنبال منابع متفاوت برای تامین آن هستند زیرا هزینه های تحقیقات فراتر از بودجه های دولتی این دانشگاه هاست و همین امر سبب می گردد واحدهای صنعتی تحقیق و توسعه را با همكاری دانشگاه های معتبر انجام دهند كه در نتیجه فاصله بین صنعت و دانشگاه در كشورهای صنعتی از بین رفته است.
دلیل دیگر، جهانی شدن و وجود دانشجویانی با ملیت های مختلف در دانشگاه هاست، همین وضعیت دانشگاه ها را وارد مسابقه ای سه وجهی كرده است؛ جذب بهترین دانشجویان خارجی، انعقاد فزون ترین قراردادهای صنعتی و استخدام كارآمدترین اعضای هیات علمی.
صحبت از دانشگاه های نسل سوم از مدت ها قبل در ایران مطرح است و آنچه بیش از بقیه به چشم می آید، این است كه این نوع مراكز تحقیقاتی باید از تمركز صرف به آموزش و پژوهش دست برداشته و بتوانند به اشكال مختلف با ارتباط با صنعت بخشی از هزینه های خویش را تامین كرده و برای دانش آموختگان خود كارآفرینی كنند.
اما اجرایی شدن این هدف هم دشواری هایی دارد و مانند همیشه گذر از دورانی كه دانشگاه ها و پژوهشگاه ها به بودجه كامل دولتی وابسته بوده اند و بر مبنای آن هزینه می كردند، حركت به سمتی كه خود درآمد داشته و بر مبنای درآمدها هزینه كنند دشواری هایی دارد.
كسری اصفهانی عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد اهمیت بودجه در موفقیت پژوهش اظهار نمود: برای یك پژوهش موفق چند ركن لازم است؛ پژوهشگر، زیرساخت های فنی، مدیریت و بودجه.
وی اضافه كرد: امروزه خیلی از محققان مثلاً در حوزه زیست فناوری در سطح قابل قبولی هستند به صورتی كه در نشریات معتبر بین المللی مقالاتی عرضه می دهند و مدیریت برخی مراكز تحقیقاتی و علمی هم در حد قابل قبول است اما از جهت زیرساخت و بودجه مشكلات زیادی داریم؛ به صورتی كه حتی بسیاری پژوهشگران، هزینه تحقیقات خویش را كه اتفاقاً در رشته ما چندان كم هم نیست، از حقوق خود یا درآمد حاصل از برگزاری كارگاه های آموزشی تامین می كنند.

***دوران دشوار گذار به دانشگاه و پژوهشگاه های نسل سوم
اصفهانی با تایید این كه دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی نسل سوم باید با كارآفرینی و تولید ثروت، بخشی از هزینه های خویش را تامین كنند، تصریح كرد: در این مسیر مشكلات متعددی وجود دارد؛ همچون این كه وظیفه پژوهشگر، پژوهش است و اگر بخواهد درآمدزایی كند از وظیفه خود باز می ماند و در عین حال آموزش لازم را برای این كار ندیده است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری اضافه كرد: بعلاوه خیلی از پژوهشگران با قوانین مختلف مانند قوانین مالیاتی آشنا نیستند و این امر باعث می گردد در مراحل تجاری سازی یافته های علمی خود خسارت ببینند.
وی خاطرنشان كرد: امكان آموزش تدریجی مباحث مورد نیاز در تجاری سازی نتایج تحقیقات به اعضای هیات علمی وجود دارد تا در صورت ورود به سرمایه گذاری های مشترك حقوق آنان تضییع نشود.

***صنایع داخلی نیازهای خویش را از خارج تامین می كنند
این محقق حوزه زیست فناوری با بیان این كه برخی نتایج تحقیقات مشتری ندارد، توضیح داد: صنعتی كه به نتیجه یك تحقیق نیاز دارد، ترجیح می دهد آن را از شركت خارجی تامین كند، به جای این كه از محققان و مراكز پژوهشی ایرانی بخرد و این سبب تاسف است.
اصفهانی همینطور از وجود بعضی ضعف ها در نتایج تحقیقات سخن گفت و ادامه داد: وعده های نادرست بعضی پژوهشگران و نتایج نادرست تحقیقات آنان هم منجر به كاهش اعتماد صنایع به محققان شده است و در نهایت اعتماد متقابل بین صنعت و پژوهشگران تولید نمی گردد.
وی با اشاره به استفاده از تجربیات دیگر كشورها افزود: باید از تجربیات مفید خارج از ایران الگوبرداری نماییم اما باید توجه داشت كه لزوما آنچه در خارج از كشور جواب داده، در ایران مفید نیست و باید شرایط فرهنگی و اقتصادی را هم در نظر گرفت.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری با اشاره به دوران دشوار گذار برای موسسات پژوهشی خاطرنشان كرد: نمی توان مراكز تحقیقاتی را به بهانه نبود بودجه رها كرد و لازم است حمایت ها، هر چند كافی نیست ولی برای به بار نشستن نتایج تحقیقاتی كه سال ها برای آن سعی شده است، ادامه یابد.
وی با ابراز نگرانی از اینكه نتایج كمبود بودجه تحقیقاتی سریعاً مشخص نمی گردد و به تدریج خویش را نشان می دهد، اضافه كرد: این امر باعث وابستگی بیشتر مراكز صنعتی به فناوری های مهم خارجی خواهد شد و توانایی بخش پژوهش كشور را در تامین نیازهای آینده كشور از بین می برد.
غرفه پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری در هجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار، بعنوان یكی از غرفه های برتر شناخته شد.
علمی**9157**1055
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار: زینب كارگر
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https: //telegram. me


1396/10/22
01:31:51
5.0 / 5
4727
تگهای خبر: پژوهش , فناوری , محقق
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین