سفرهای فضایی طولانی مدت یك گام تا موفقیت

سفرهای فضایی طولانی مدت یك گام تا موفقیت فیكس سرور: تهران – محققان با تجزیه آب به عناصر تشكیل دهنده آن یعنی اكسیژن و هیدرون در فضا، گام مهمی در جهت امكان پذیری سفرهای فضایی طولانی مدت برداشتند. این دستاورد علمی در گرانش صفر و با استفاده از یك ماده نیمه رسانا و نور خورشید یا ستارگان امكان پذیر است.


به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، خیلی از آژانس های فضایی و شركت های خصوصی در حال فراهم آوردن مقدمات سفر انسان به مریخ و زندگی در آنجا هستند.
اقامت طولانی در فضا برای انسان با پیشرفت های علمی امروز امكان پذیر نیست. تامین سوخت مورد نیاز برای سفرهای فضایی دراز مدت و انتقال اكسیژن كافی برای فضانوردان از مهمترین چالش های سفرهای فضایی طولانی مدت است.
محققان برای حل این مشكل چاره ای اندیشیده اند و مطالعات جدید نشان داده است با تجزیه آب به هیدروژن و اكسیژن می توان اكسیژن و سوخت مورد نیاز (از طریق هیدروژن) را تامین كرد. این دستاورد علمی در گرانش صفر و با استفاده از یك ماده نیمه رسانا و نور خورشید یا ستارگان امكان پذیر است.
محققان بر این باورند این روش به صرفه، بسیار ایمن تر از حمل موشك و فضاپیما با سوخت اضافی است؛ چراكه در این حالت برای تامین سوخت، آب همراه فضا پیما حمل می گردد و امكان انفجار در این حالت وجود ندارد.
برای تجزیه آب به دو عنصر تشكیل دهنده آن یعنی اكسیژن و هیدروژن در فضا، دو روش وجود دارد. روش اول همان الكترولیز است كه مشابه آن در زمین هم صورت می گیرد. این كار با استفاده از محلول الكترولیت و سلول های خورشیدی برای جمع آوری و ذخیره نور خورشید صورت می گیرد.
الكترولیز آب در زمین به این صورت انجام می گردد كه آب با كمی مایع الكترولیت مخلوط می شود، سپس جریان الكتریسیته به سمت آن هدایت می شود، در این حالت آب به دو عنصر تشكیل دهنده یعنی اكسیژن و هیدروژن تجزیه می گردد و هر عنصر در اطراف یك الكترود جمع می گردد.
روش دوم برای تجزیه آب در فضا، روش فتو كاتالیست یا همان كاتالیزگر نوری است. در این روش یك ماده نیمه رسانا وارد آب می گردد و ذرات نوركه فوتون نام دارند را جذب می كند. انرژی فوتون ها توسط الكترون های موجود در نیمه رسانا جذب می گردد و با استفاده از خاصیت مواد نیمه رسانا و طی یك فرآیند فیزیكی، اكسیژن و هیدروژن تشكیل می گردد. این فرآیند كاملا برگشت پذیر است و می توان با استفاده از این روش و با تركیب هیدروژن و اكسیژن آب تولید كرد.
این دستاورد علمی رویای سفرهای فضایی طولانی مدت را یك گام بلند به واقعیت نزدیك می كند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications انتشار یافته است.
علمی (6) ** 9259**1440


1397/04/26
14:31:40
5.0 / 5
4483
تگهای خبر: محقق
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین