چرا قیمت گوشی به ثبات نمی رسد؟!

چرا قیمت گوشی به ثبات نمی رسد؟! به گزارش فیكس سرور اگر افزایش نرخ ارز را مهم ترین عامل گرانی كالاها بدانیم كه طی یك سال قبل عاملی اجتناب ناپذیر بوده، اما عوامل دیگری مانند سودجویی برخی فروشندگان از اسم رجیستری و یك بام و دو هوای واردات گوشی و مشكلات واردكنندگان و اختلال های چندباره در سامانه همتا، افزایش قیمت گوشی را پررنگ تر كرده و سریال گرانی این كالا هنوز هم ادامه دارد.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا، در بین تمامی افزایش قیمت هایی كه شاهدیم، یكی از مواردی كه شاید در نگاه اول اهمیتی نداشته باشد اما در مدت یك سال قبل با افزایش قیمت چند برابری روبه رو بوده، گوشی تلفن همراه می باشد. چونكه شاید موبایل در ابتدا كالایی لوكس محسوب می شد كه بدون آن هم می توان به حیات ادامه داد، اما امروزه خیلی از كارها و فعالیت های روزمره به واسطه ی آن انجام می شود و كمتر كسی را می توان یافت كه گوشی هوشمند نداشته باشد؛ گوشیهایی كه شاید تا سال قبل حتی با كمتر از یك میلیون تومان هم خریداری می شدند اما امروز قیمت آنها فراتر رفته و دست خریداران را برای انتخاب بسته است.
البته قیمت گوشی حتی قبل از نوسانات نرخ ارز هم با افزایش مواجه بود؛ زمانی كه اعلام گردید وزیر جوان می خواهد طرح رجیستری را بار دیگر اجرایی كند، اما این دفعه به جای این كه بتوان رجیستری را دور زد و IMEI گوشیها را كپی كرد، روش تطبیق شماره های همراه با IMEI را برگزیدند كه امكان تقلب در این طرح كمتر شود، سودجویانی كه از هر دلیل برای افزایش قیمت استفاده می نمایند، با توجیه هایی مانند گوشیهای رجیسترشده و یا نبود كالایی كه به روش قانونی وارد شده باشد، دست به گرانی زدند.

افزایش قیمت ناشی از رجیستری، حباب بود
هرچند همان زمان هم محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - اعلام نمود این افزایش قیمت ها ناشی از حبابی است كه با گوشی نخریدن حل می شود. اما سریال گرانی گوشی به همین جا ختم نشد و در شرایطی كه قیمت ها در حال به ثبات رسیدن بودند، این دفعه افزایش نرخ ارز گریبان قیمت گوشی را گرفت و سبب شد در چند ماه، قیمت گوشی به دو برابر و سه برابر هم برسد كه حتی خریداران را هم دلزده كرد و البته با قیمت ارز فعلی، دیگر حتی خواب كاهش قیمت را هم نمی توان دید.
از طرفی مواردی مانند مشكلات واردكنندگان قانونی هم باعث تنش در بازار موبایل شد. در حالیكه عده ای با دریافت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی، مبادرت به فروش گوشی با قیمت آزاد می كردند، بعضی از واردكنندگان نتوانستند از مراجع مربوط، مجوز لازم برای واردات قانونی گوشی را دریافت نمایند و همین مبحث هم در مقطعی باعث كمبود تلفن همراه در بازار شد كه با عنایت به تقاضا برای این كالا، بار دیگر افزایش قیمت را رقم زد.
هم اكنون به نظر می آید عوامل متعددی هستند كه افزایش قیمت گوشی را سبب شده اند؛ اگر بخواهیم از مهم ترین علت این افزایش قیمت كه افزایش نرخ ارز است، چشم پوشی نماییم، صرف نظر از این كه نمی توان این عامل مهم و تأثیرگذار را نادیده گرفت، چونكه حتی در یك بازار بودن تنش و حاشیه هم افزایش دو تا سه برابری قیمت ارز، باعث افزایش قیمت موبایل می شود، اما عوامل دیگری هم هستند كه حتی در زمان ثبات نرخ ارز، شعله ی افزایش قیمت را تندتر می كنند. یكی از این عوامل هم مبحث واردات گوشی مسافری و سامانه همتاست.

واردات روزانه هزار گوشی چمدانی
با همراه شدن علل رجیستری و افزایش نرخ ارز، بعضی از فروشندگان چاره ی كار را در واردات گوشی از راه مسافری دانستند. بدین ترتیب باآنكه امكان واردات چمدانی گوشی سلب شده و محدودیت هایی مانند واردات موبایل به ازای هر كد ملی وجود داشت، اما قاچاقچیانی كه از هر راه برای رسیدن به اهداف خود استفاده می نمایند، با كدهای ملی هم دست به واردات گوشی زدند، بدون این كه گوشیهای وارداتی واقعاً متعلق به مسافران باشد.
صرف نظر از این كه چرا قیمت گوشی در كشورهای دیگر علیرغم وجود گمرك و مالیاتی كه از واردكنندگان دریافت می شود، باز هم كمتر از گوشیهایی است كه در كشور به فروش می رسد و همین مبحث هم تمایل مسافران را برای وارد كردن گوشیهای مسافری بیش تر كرده است، حالا به نظر می آید با محدود كردن قانون واردات گوشی به ازای هر كارت ملی و تخصیص آن به هر مسافر، باز هم ساز افزایش قیمت گوشی كوك شده است.
البته نمی توان انكار كرد كه واردات بدون كنترل گوشی از راه چمدان های مسافران هم باآنكه ظاهراً قانونی بوده و در عمل گویی به قاچاق این كالا وجاهتی داده شده بود، با این حال، در حالیكه در مدت یك سال و نیم گذشته، تلفن همراه از بحران هایی مانند رجیستری و افزایش نرخ ارز و مشكلات واردات و ركود گذشته و به دو تا سه برابر قیمت های پیشین رسیده، افزایش قیمتی چندباره آن هم به علت بستن مسیر قاچاق گوشی مسافری كه وعده ی آن آخر اردیبهشت داده شده، موضوعی است كه باید بررسی شده و راهی برای آن در نظر گرفته شود.



1398/02/23
15:38:43
5.0 / 5
5038
تگهای خبر: ارتباطات , رجیستری , فروش , فناوری
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین