حرکت در راه ساخت کامپوزیت های سازگار با منابع تجدیدپذیر

حرکت در راه ساخت کامپوزیت های سازگار با منابع تجدیدپذیر به گزارش فیکس سرور، با هدف توسعه کاربردها و دامنه بهره مندی از انرژی های تجدیدپذیر، طرح پژوهشی ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوب های چندفلزی در چارچوب رساله دکتری مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران قرار گرفت.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، معاونت علمی ریاست جمهوری، با هدف گسترش مرزهای دانش و فناوری، پشتیبانی از همکاریهای میان رشته ای، پژوهش های کاربردی و طرح های تحقیقاتی را بر بستر بنیاد ملی علم ایران انجام می دهد. بر همین اساس، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرح پژوهشی و فناورانه با هدف توسعه استفاده از الکتروکاتالیست های سازگار با منابع انرژی تجدیدپذیر، به عاقبت رسیده است. در قالب این طرح که بصورت رساله دکتری توسط سید علی موسوی و با راهنمایی مهدی مهرپویا به انتها رسید، موضوع «ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده از چارچوب های چندفلزی» مورد بررسی قرار گرفت.
موسوی که هم اکنون محقق پسادکتری دانشگاه تهران است، با مدرک دکتری تخصصی مهندسی سیستم های انرژی - فناوری های انرژی از دانشگاه تهران درباره ی اهداف انجام این طرح توضیح داد: هدف اصلی از این مطالعه، ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیست های کربنی نانوساختار سه بعدی مشتق شده ازچارچوب های آلی فلزی برمبنای لانتانیدهای چندفلزی برای دو کاربرد واکنش احیای اکسیژن و ابرخازن است. بدین منظور، ابتدا با تحقیقاتی گسترده، نوع و نسبت مناسب یون های فلزی، لانتانیدها، لیگاندهای آلی و پایه کربنی مشخص می شود.
وی ادامه داد: همچنین، بمنظور ممانعت از خودتجمعی، ادغام برگشت ناپذیر و اکسیداسیون سطحی نانوذرات فلزی در حین عملیات حرارت دهی، از پوشش سیلیکونی استفاده می شود.
این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: همین طور از اهداف مهم دیگر این کار تحقیقاتی می توان به پیدا کردن مقادیر بهینه برای غلظت یون های فلزی مورد استفاده، دمای عملیاتی پیرولیز، نسبت جرمی لانتانیدها نسبت به فلزهای آهن و مس، ضخامت پوشش مورد استفاده در عملیات پیرولیز و غلظت الکترولیت در آزمون های الکتروشیمیایی اشاره نمود.
وی اشاره کرد: ازآنجایی که استفاده از انرژی های تجدیدپذیر یک راهکار بسیار کارآمد برای غلبه بر این مشکلات است، در این طرح به آن پرداخته می شود. انرژی های تجدیدپذیر که پایان ناپذیر هستند، شامل انرژی های خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، زیست توده، برق آبی و هیدروژن هستند.
موسوی افزود: همین طور پروتکل بهینه ساخت هر الکتروکاتالیست برمبنای دانش فنی پژوهشگران تیم اجرائی و اهتمام و خطاهای آزمایشگاهی به دست می آید. الکتروکاتالیست های تولید شده در قسمت آند و کاتد پیل های سوختی و همین طور در سیستم های ذخیره ساز همچون باتری ها و ابرخازن ها به کار می آید. بیشتر کامپوزیت های تولید شده قابلیت تولید در مقیاس بالا را دارند و می توانند کاربرد صنعتی نیز داشته باشند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، موسوی، پروسه طولانی مدت تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی را یکی از چالش های پیش روی طرح مطرح کرد و توضیح داد: چالش ها و محدودیت های حاکم بر این تحقیقات آزمایشگاهی شامل گران بودن برخی مواد اولیه، جعلی و دارای ناخالصی بودن برخی مواد اولیه و گران بودن یا در دسترس نبودن تعدادی از آزمون های مشخصه یابی است.




منبع:

1404/01/19
14:45:41
0.0 / 5
30
تگهای خبر: ارتباطات , پژوهش , دانش , دانش بنیان
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
عقیده شما در مورد این مطلب فیکس سرور
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
تعمیر سرور فیکس سرور

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین

فیکس سرور: راهنمای گام به گام شما برای مدیریت سرورها؛ آموزش‌های کاربردی، اخبار به روز، و پشتیبانی تخصصی