به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا، به نقل از وب سایت آی تی پروپورتال، هم اكنون روزگاری كه در آن افشا شدن اطلاعات محرمانه و خصوصی اشخاص حقیقی و حقوقی و همینطور سازمان های دولتی و خصوصی، یك اتفاق بسیار نادر بود و در صورت بروز، همه از سهل انگاری و كم كاری مسئولان آن سازمان سخن می گفتند، دیگر به سر آمده است.
بنابر آخرین اظهارات متخصصان شبكه و كارشناسان امنیت سایبری و حفاظت اطلاعات در جهان، سازمان ها حتی در صورتیكه از تمامی اطلاعات خود محافظت و پشتیبانی كرده و بهترین تدابیر امنیتی را هم برای آن اندیشیده باشند، باز هم در معرض سواستفاده و سرقت اطلاعاتشان قرار می گیرند چراكه هم اكنون بدافزار ها و باج افزارهای اینترنتی آنقدر پیشرفت و تكامل یافته اند كه متخصصان امنیتی برای مقابله و پیشگیری از این مساله، از لحاظ سرعت به گرد پای آنها هم نمی رسند.
بر اساس گزارش های منتشر شده، بد افزارها، باج افزارها و حملات DDOS از جمله تهدیدهای امنیتی هستند كه از سال ۲۰۱۶ كاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار داده اند و باعث لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده است. طبق آمار، حملات سایبری در سال جاری میلادی ۲۰۱۷ به اوج خود رسیده است. سالانه شركت ها و سازمان های دولتی و خصوصی بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و صدمه های جبران ناپذیری می شوند كه از جمله مهم ترین آنها می توان به حمله سایبری به شركت اكوئیفاكس در آمریكا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارت های دفاع و امور خارجه خیلی از كشورها، شركت حسابرسی دیلویت (Deloitte) در آمریكا اشاره كرد.
حملات سایبری در سال قبل بوسیله باج افزار و بدافزار معروفی بنام واناكرای به (WannaCry) كشورها، سازمان ها و شركت های بسیاری حمله كرد و خسارات جبران ناپذیری را برای آنها برجای گذاشت. حمله سایبری توسط بد افزار واناكرای به طور قطع یكی از مهلك ترین حملاتی است كه در طول سال های اخیر صورت گرفته است.
باج افزار، بد افزاری است كه به مجرمان اینترنتی این امكان را می دهد تا بتوانند با استفاده از كنترل از طریق دور، رایانه شخص قربانی را قفل كنند به گونه ای كه كاربر نتواند از سیستم خود استفاده كند، سپس یك پنجره روی رایانه شخص نمایان می گردد و به او اخطار می دهد تا زمانی كه هزینه ای پرداخته نشود، نمی تواند قفل فایل های رایانه اش را باز كرده و از آن استفاده كند.
مساله ای كه همواره باعث نگرانی شركت های بزرگ و دولت ها بوده، آن است كه هكرها و مجرمان سایبری همیشه یك قدم از آنها جلوتر هستند و این امر، حفاظت از اطلاعات محرمانه و خصوصی آنها را به چالش می كشاند.
نكته حائز اهمیتی كه در اینجا باید گفت آن است كه سازمان ها و شركت ها باید اقدام به ساخت یك سیستم امنیتی و حفاظتی چندلایه كنند و این بدان معناست كه با بكارگیری متخصصان امنیتی زبده و همینطور با دانش به روز، از اطلاعات كاربران، مشتریان و همینطور خصوصی و محرمانه خود حفاظت كنند.