تولید طلای سبز در قشم توسط دانش بنیان ها

تولید طلای سبز در قشم توسط دانش بنیان ها به گزارش فیکس سرور، یک شرکت دانش بنیان ایرانی با شناسایی نقطه قوت منطقه قشم در مورد تولید جلبک، این جزیره را به قطب تولید ریزجلبک در سطح کشور تبدیل نموده است


به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، جلبک ها غذای خیلی از جانوران آبزی را تأمین می کنند و برخی از آنها توسط انسان هم خورده می شوند. بعلاوه جلبک ها با فتوسنتز اکسیژن بسیاری تولید می کنند. از جلبک ها همینطور در صنایع مختلف چون داروسازی استفاده می شود. این موجودات گیاه مانند از مواد مغذی مختلفی سرشار است و بنابراین به معدن طلای غذا شناخته می شود.
طرح ملی «تولید و تکثیر و پرورش گونه های مختلف ریزجلبک و فرآورده های در رابطه با آن» همچون مأموریت های یک شرکت دانش بنیان در پارک زیست فناوری خلیج فارس قشم است. این شرکت با سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه محروم و کمتر توسعه یافته غرب جزیره قشم تاسیس شده است و به دنبال آن است که این ظرفیت مهم منطقه را به فرصت اقتصادی بی نظیر تبدیل کند.
معین راستین، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان عنوان کرد: طی سالهای 95  تا 97 فاز تحقیق و توسعه بر روی استحصال دانش فنی تکثیر و پرورش ریزجلبکهای اسپیرولینا، کلرلا ولگاریس، نانوکلروپسیس، هماتوکوکوس و دونالیلا را به اتمام رسانیده و دارای کامل ترین بانک گونه های ریزجلبک موجود در خلیج فارس و کشور است. در سالهای 98 و 99 هم فاز پایلوت سایت قشم با تولید بیومس خشک اسپیرولینا را با موفقیت پشت سر گذاشته است. در سال 1400 با توسعه سطح زیرکشت و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز وارد فاز صنعتی ( تولید 2.5 تن در ماه بزرگترین تولید کننده فعال در کشور ) در سایت قشم شده و موفق به دریافت تمام مجوزات سازمان غذا، دارو و استاندارد شده است.
وی اضافه کرد: همینطور مطابق ظرفیت تولید و تکثیر هدف گذاری شده در طرح توسعه این شرکت با راه اندازی مجموعه های جدید سطح زیرکشت، سهم قابل توجهی از نیاز داخلی را تأمین و ضرورت واردات نمونه های مشابه خارجی را مرتفع خواهد نمود.
راستین افزود: همینطور شرکت با در اختیار داشتن یکی از بزرگترین خطوط فتوبیوراکتوری کشور و دارا بودن خط تولید با استاندارهای بین المللی توانایی تولید انواع ریزجلبک در شرایط کنترل شده و بهینه شده از مراحل اولیه پیش کشت تا رسیدن به پودر ریزجلبک با کمترین دخالت دست را دارد. ما هم اکنون متمرکز بر روی تولید ریزجلبک هماتوکوکوس و ماده فوق العاده پرارزش آستازانتین می باشیم که این ماده موثره یکی از مهم ترین دستاوردهای علمی در زمینه زیست فناوری می باشد.
این کارشناس فناور، عنوان کرد: دونالیلا ریزجلبک تک سلولی سبز در سایزهای متنوع بوده  و طول آن 5 تا 25 میکرومتر و عرض آن 3تا13 میکرومتر است. این ریزجلبک برای حفظ بقای خود در محیط های دارای تابش نور خورشید شدید و درصد نمک بالا آغاز به تولید و ذخیره کاروتنوئید هایی نظیر بتاکاروتن می کند، دو ترکیب اصلی محافظتی در این ریزجلبک بتاکاروتن ها و گلیسرول است. با عنایت به این که بتاکاروتن ها، خواص آنتی اکسیدانی قوی دارند جهت محافظت این ریزجلبک در مقابل اشعه های نور خورشید، گلیسرول برای محافظت در مقابل فشار اسمزی بالا و حفظ عملکرد آنزیمی آن می باشد.
وی تصریح کرد: بتاکاروتن یک رنگدانه زرد نارنجی است که در خیلی از منابع طبیعی یافت می شود. علت رنگ قرمز و نارنجی این ریزجلبک، تولید مقادیر بالایی بتاکاروتن در آن است. این ریزجلبک به علت تولید مقادیر بالایی گلیسرول بعنوان منبع تجاری گلیسیرین پیشنهاد می شود.
 راستین خاطرنشان کرد: جزیره قشم به لحاظ شرایط اقلیمی و دسترسی به منابع آب دریا از مستعدترین مناطق کشور جهت تکثیر و پرورش انواع گونه های ریزجلبک بوده و این شرکت با بالاترین میزان سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت ها، مصمم به تبدیل جزیره قشم به قطب تولید ریزجلبک در سطح کشور و منطقه است.




منبع:

1402/07/20
16:56:51
0.0 / 5
297
تگهای خبر: دانش , دانش بنیان , سایت , سرمایه گذاری
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین