رشد یک و نیم برابری صادرات دانش بنیان در هفت ماهه نخست سال جاری

رشد یک و نیم برابری صادرات دانش بنیان در هفت ماهه نخست سال جاری به گزارش فیکس سرور، رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری از رشد یک و نیم برابری صادرات دانش بنیان در 7ماهه نخست سال جاری اطلاع داد


به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، ایجاد و تقویت مستمر زمینه های شکوفایی شرکتهای دانش بنیان و فعال کردن بیشتر از پیش بخش خصوصی در حوزه اقتصاد از برکات مبارک انقلاب اسلامی است که به ارتقای توانمندی کشور در حوزه علم و فناوری بعنوان یکی از عوامل اقتدارآفرین در زمینه تعاملات بین المللی کشور منجر گردیده است.
 امیرحسین میرآبادی، رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری با بیان این مطلب تصریح کرد: توانمندی شرکتهای دانش بنیان، علاوه بر ارتقای اعتبار علمی کشور و تقویت اقتدار کشور در زمینه مذاکرات بین المللی را هم به دنبال دارد.
وی ضمن اشاره به بسترسازی هایی که انقلاب اسلامی ایران در جهت رشد و شکوفایی بخش خصوصی فراهم نموده است، اضافه کرد: کشور ما در دهه های گذشته از لحاظ اقتصادی وابسته به نفت بود و بعد از تاکیداتی که مقام معظم رهبری در مورد تقویت صادرات غیر نفتی داشتند و متذکر شدند که بایستی اقتصاد را از نفت جدا و یک اقتصاد غیرنفتی را ایجاد کنیم؛ به تدریج، زمینه لازم برای نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد، توجه به توانمند سازی بخش خصوصی، خصوصی سازی و... شکل گرفت که تمام این موارد را میتوان همچون گفتمان هایی دانست که انقلاب اسلامی ایران بوجود آورده است.
ایجاد بسترهای جدید در حوزه بین الملل بعد از انقلاب اسلامی ایران
رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری تصریح کرد: گفتمانی که بعد از انقلاب اسلامی حول تعریف همکاریهای مشترک علمی و فناوری با سایر کشورها، شکل گرفت و امروز با نظر موکد مقام معظم رهبری و سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران، دنبال می شود، سبب شکل گیری یک جریان پیوسته و حضور متخصصان، فناوران و شرکتهای دانش بنیان در زمینه های بین المللی شده است.
وی با اشاره به اینکه خانه های نواوری و فناوری (آی هیت)، بستری برای نقش آفرینی شرکتهای دانش بنیان در حوزه بین الملل است، خاطرنشان کرد: ما در خانه نوآوری و فناوری ایران(iHiT)   در تهرانهر هفته میزبان یک هیئت عالی رتبه همچون نایب رییس مجلس الجزایر، وزیر خارجه نیکاراگوئه، رئیس جمهور کوبا، نخست وزیر سوریه، رئیس مجلس ویتنام و... هستیم.
میرآبادی افزود: با وجود این که هر یک از این کشورها در حوزه هایی دارای ظرفیتهای مخصوصی هستند اما با یک ارزیابی کلی از توانمندی شرکتهای دانش بنیان ما به واسطه بازدید کوتاهی که داشتند، پیشنهاد همکاریهای جذابی را به ما می دهند که تمام این موارد، فرصت های جدید رشد اقتصاد دانش بنیان تلقی خواهند شد.
وی ضمن اشاره به ظرفیت هایی که بعد از انقلاب اسلامی، هرساله تقویت شدند؛ اظهار داشت: بعنوان مثال حدود 20 سال پیش، شرکتهای دانش بنیان بیشتر به صورت استارتاپ هایی بودند که در چارچوب تیم های کوچک فعالیت می کردند و به مرور زمان این تیم ها رشد کردند و تبدیل به شرکتهای کوچک و متوسط شدند، به تدریج توانستند به بازارهای بین المللی راه پیدا کنند و در دو سال گذشته رشدهای قابل توجهی را تجربه کنند.
رییس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری اظهار نمود: با نیم نگاهی به آمار های رسمی صادرات شرکتهای دانش بنیان در چهار سال گذشته، متوجه خواهیم شد که دنیا ما را در حوزه فناوری و محصولات دانش بنیان پذیرفته است.
میرآبادی خبر داد: میزان صادرات شرکتهای دانش بنیان در سال 1398، 600 میلیون دلار در سال 1399 (به واسطه انتشار ویروس کرونا)، 300 میلیون دلار در سال 1400 باردیگر 600 میلیون دلار در سال 1401 با یک رشد 30 درصدی 860 میلیون دلار شد.
این عدد برای هفت ماهه اول سال 1402 بنا به گزارش رسمی گمرک به بیشتر از 1.3 میلیارد دلار رسیده است.
میرآبادی ضمن اشاره به برند، ” ایران قوی فناور” گفت: برند ایران قوی فناور یعنی  باید اقتدار ایران رو به واسطه ی فناوری، در دنیا معرفی نماییم و رئیس جمهورمان هم از این رویکرد بسیار حمایت میکنند؛ فناوری در اینجا، تمام حوزه ها همچون حوزه های نظامی، کشاورزی، سلامت، انرژی و... را شامل خواهد شد؛ به بیان دیگر افق ایران باید در دنیا، قوی و فناور باشد و به عبارت دیگر فناوری، پایه اقتدار جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.
اضافه شدن دو مجموعه خانه نوآوری و فناوری در سال 1402
در سال 1402 خانه نوآوری و فناوری ایران در تاشکند (ازبکستان) را  افتتاح کردیم و بخش عملیاتی کار شروع شده و فاز عملیاتی مرکز فناور نوآوری مشترک ایران ونزوئلا را هم شروع کردیم ولیکن هنوز افتتاح نشده و در مرحله آماده سازی است؛ امیدواریم تا آخر سال به بهره برداری برسد.
وی در انتها ضمن اشاره به ظرفیتهای جدید صادراتی در چارچوب شرکتهای مدیریت صادرات، اظهار داشت: در سال 1402 در برخی از کشورها، شرکتهای مدیریت صادرات را دنبال می نماییم و تا آخر سال حداقل پنج شرکت مدیریت صادرات یا EMC را در نقاط مختلف جغرافیایی همچون آسیا، قاره آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرقی و... خواهیم داشت.




منبع:

1402/11/18
08:25:51
0.0 / 5
362
تگهای خبر: دانش , دانش بنیان , فناوری , متخصص
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین