برنامه ناسا برای ساخت یک ابر تلسکوپ فضایی و شناسایی حیات بیگانه

برنامه ناسا برای ساخت یک ابر تلسکوپ فضایی و شناسایی حیات بیگانه به گزارش فیکس سرور، ناسا یک تلسکوپ فضایی پیشرفته برای جستجوی حیات در جهان های بیگانه می خواهد.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا، سوال دیرینه انسان ها بخصوص در یکی دو قرن اخیر اینست که آیا ما تنها هستیم؟ این یکی از مهم ترین پرسش ها، نه فقط در تاریخ علم، بلکه در تاریخ بشریت است که هنوز دانشمندان موفق به پاسخ به این پرسش نشده اند.
حالا به لطف تلسکوپ جدید ناسا که برای جستجوی دنیاهای جدید عجیب و غریبی طراحی شده است که می تواند از حیاتی که ما می شناسیم، پشتیبانی کند، این پرسش بزودی می تواند پاسخ داده شود.
این تلسکوپ که «رصدخانه جهان های زیست پذیر»(HWO) نامیده می شود، آن قدر عظیم است که حتی امکان دارد برای رسیدن به فضا احتیاج به سوار شدن به یک موشک بزرگ نسل جدید مانند استارشیپ اسپیس ایکس داشته باشد.
همینطور برای شکار سیاره های زمین مانند در طول سالهای نوری به نوآوری ها و فناوری های نوین نیاز دارد. همانطور که گفته شد، این پرسش که آیا «ما تنها هستیم؟» یکی از مهم ترین پرسش ها، نه فقط در تاریخ علم، بلکه در تاریخ بشریت است و ما واقعا در موقعیتی هستیم که ابزارها و فناوری هایی را داریم که برای مقابله دقیق و علمی با این پرسش مورد نیاز است.
گیادا آرنی(Giada Arney) دانشمند پروژه رصدخانه جهان های زیست پذیر، به تعدادی از دانشمندان ظرف یک سخنرانی عمومی در ۲۴۵امین جلسه انجمن نجوم آمریکا اظهار داشت: ما امکان دارد پاسخ این سوال را در طول عمر خود متوجه شویم و پاسخ به این سؤال کشفی است که نتایج آن در هزاره های آینده طنین انداز خواهد شد.
آرنی که یک دانشمند سیاره شناس مستقر در مرکز پروازهای فضایی گادارد ناسا در گرین بلت مریلند است، با یک تیم بزرگ از دانشمندان کار می کند تا «رصدخانه جهان های زیست پذیر» را به ابزاری قدرتمند برای تحقیقات اخترفیزیک و کشف سیارات فراخورشیدی تبدیل کند.
ناسا تابستان گذشته، دفتر برنامه جدیدی را در مرکز گادارد برای توسعه این تلسکوپ فضایی افتتاح و اعلام نمود که ۱۷.۵ میلیون دلار بودجه برای توسعه بعضی از فناوری های کلیدی مورد نیاز برای به ثمر رساندن این تلسکوپ مختص کرده است. حالا این تیم، خویش را برای یک کنفرانس علمی بزرگ در اواخر ژوئیه آماده می کند تا علومی را که رصدخانه جهان های زیست پذیر می تواند محقق کند، تشریح کند.
آرنی با استفاده از لفظ مخفف ناسا برای این تلسکوپ اظهار داشت: ما در مرحله اولیه طراحی HWO هستیم و هنوز درحال تکرار برخی از مفاهیم طراحی هستیم، ازاین رو نمی دانیم که HWO در زمان پرتاب چگونه خواهد بود. با این وجود از یک چیز مطمئن هستیم؛ این که بزرگ خواهد بود.
لی فاینبرگ(Lee Feinberg)، معمار ارشد HWO مستقر در گادارد، اظهار داشت که ناسا هم اکنون یک تلسکوپ فضایی عظیم با عرض نزدیک به ۶ متر را پیشبینی می کند که می تواند به ۸ متر هم برسد. وی خاطرنشان کرد که برای مقایسه، تلسکوپ فضایی هابل دارای دیافراگم ۲ متری است؛ حتی کوچکترین نسخه HWO برای پرتاب به فضا به یک موشک بزرگ نیاز دارد. فاینبرگ می گوید که موشک نیو گلن شرکت بلو اوریجین(Blue Origin) که دارای یک کلاهک عظیم ۷ متری است، می تواند موشک مناسبی باشد.
برای نسخه بزرگ تری از HWO، موشک استارشیپ عظیم اسپیس ایکس که هم اکنون بلندترین و قدرتمندترین موشک جهان است، با محفظه بار تقریبا ۹ متری مناسب خواهد بود. این موشک نه فقط جهت پرتاب تلسکوپ، بلکه بعنوان راهی برای رجوع به آن در فضا به منظور انجام سرویسهای دوره ای، درست مانند داستان فضانوردان شاتل فضایی ناسا با هابل، مناسب خواهد بود.
این تلسکوپ فضایی دارای چهار ابزار اصلی همچون یک تاج نگار فوق حساس خواهد بود که می تواند سیارات هم اندازه زمین را در اطراف ستارگان دور تشخیص دهد. نمونه اولیه این تاج نگار باید در سال ۲۰۲۶ با تلسکوپ فضایی جدید «نانسی گریس رومن» ناسا به مدار پرتاب شود. طرح های کنونی HWO نیازمند تاج نگار، یک تصویرگر با وضوح بالا، یک طیف سنج پیشرفته و یک ابزار چهارم است که هنوز مشخص نشده چیست.
برنامه فعلی برای HWO اینست که آنرا بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ پرتاب کنند تا حداقل ۲۵ سیاره فراخورشیدی مانند زمین را برای تشخیص نشانه زیستی یا نشانه هایی از وجود حیات در آنها لیست کند. آرنی می گوید که اکسیژن، متان و ازون، نمونه هایی از علائم زیستی احتمالی هستند.
اگر HWO با موفقیت، آن نشانه های حیات را پیدا کند، لحظه ای مهم برای درک بشر از اینست که حیات امکان دارد در جهان دیگری هم موجود باشد. با این وجود، عکس آن هم امکان دارد.
آرنی می گوید امکان دارد HWO از ۲۵ نامزد زمین مانند نمونه برداری کند و دست خالی بازگردد.
وی ادامه داد: HWO یا به ما می گوید که ما تنها نیستیم یا برای نخستین بار به ما خواهد اظهار داشت که چقدر تنها هستیم. هر یک از این پاسخ ها عمیق خواهد بود و دیدگاه ما را نسبت به بقیه جهان تغییر می دهد.



1403/10/29
11:59:03
0.0 / 5
37
تگهای خبر: دانش , سرویس , طراحی , فناوری
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین