ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای كه گذشت

از رجیستر شدن ال جی تا پیاده سازی آزمایشی ارز دیجیتالی

از رجیستر شدن ال جی تا پیاده سازی آزمایشی ارز دیجیتالی فیكس سرور: مشمول رجیستری شدن برند ال جی، تشریح نقش رجیستری در گران شدن گوشیهای تلفن همراه، توجه به مزاحمت های پیامكی و تلفنی تبلیغاتی و پیاده سازی آزمایشی نخستین ارز دیجیتالی در ایران از مهم ترین اخبار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته گذشته بود.


به گزارش فیكس سرور به نقل از ایسنا، یكی از مهم ترین اخبار هفته گذشته كه پیش از این هم اطلاعاتی درباره آن داده شده بود، اجرایی شدن رجیستری برای گوشیهای ال جی بود كه با گذشت دو هفته از اعلام برند ال جی بعنوان برند بعدی مشمول رجیستری و از نخستین روز هفته صورت گرفت.

محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - هم درباره این مورد اظهار داشت: از روز شنبه وارد فاز پنجم طرح رجیستری شدیم و گوشیهای ساخت شركت ال جی در پوشش این طرح قرار گرفتند. بنا به برنامه ریزی ها هم پیش از آخر سال ۹۶ تمامی برندها شامل این طرح خواهند شد.

وی با اشاره به موفقیت چهار مرحله قبلی رجیستری اضافه كرد: گوشیهایی كه از مبادی قاچاق وارد شده باشند، گمرك پرداخت نكرده باشند و استانداردهای لازم را رعایت نكرده باشند، توسط وزارت صنعت در اجرای رجیستری لحاظ شده و در صورت فعال شدن در شبكه تلفن همراه تنها ۳۰ روز فعال می باشند و سپس غیرفعال می شوند.

طبق برآوردها ۸ تا ۱۰ درصد گوشیهای مصرفی ال جی هستند. از ساعت ۲۴ روز شنبه نشان تجاری ال جی هم تحت پوشش رجیستری قرار گرفت و گوشیهایی كه از این پس خریداری شوند در صورتی كه از مبادی رسمی وارد نشده باشند در شبكه موبایلی ثبت نخواهند شد.

نقش كمرنگ رجیستری در گرانی گوشی ها

ایسنا همینطور در گزارشی به بررسی علت گران شدن گوشیهای همراه در چند ماه اخیر پرداخت. وزیر ارتباطات با بیان اینكه در همان آغاز فاز پایش گوشیها و پیش از اینكه هیچ برندی اعلام شود، یك شبه هزینه گوشیها ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت، علت این مورد را سودجویی مشخصاً تعدادی از فروشندگان اعلام نمود.

جهرمی اما در پاسخ به دلیل گرانی گوشیهای تلفن همراه با اجرای رجیستری بیان كرد: ذاتا افزایش قیمت ناشی از اجرای طرح رجیستری همان هزینه گمرك است كه به چرخه اضافه می گردد و در حداقل چهار یا پنج درصد قرار دارد. این هزینه گمرك بعنوان میزان سهم واردكننده به حساب خزانه واریز می گردد. البته هزینه ارزش افزوده و مالیات هم وجود دارد كه فروشندگان رسمی قبلا هم آن را پرداخت می كردند.

شاهد بودیم حتی در همان آغاز فاز پایش گوشیها پیش از اینكه هیچ برندی اعلام شود، یك شبه هزینه گوشیها ۲۰۰ هزار تومان بالا رفت كه به قول وزیر ارتباطات مشخصاً تعدادی فروشنده در این زمینه سودجویی كردند زیرا ما نظام كنترل بازار دقیقی نداریم. از آنجایی كه ما ابزاری برای كنترل بازار نداشتیم، مجبور شدیم از مردم بخواهیم به علت حباب افزایش قیمت گوشی نخرند تا نظام عرضه و تقاضا طبیعی شود زیرا ما منفعت مردم را در نظر گرفتیم.

وی دلیل دیگر افزایش قیمت گوشی را افزایش نرخ ارز دانسته و می گوید زمان اجرای طرح نرخ ارز حدوداً ۳۶۰۰ تومان بود و در مرحله پایش هم به ۴۱۰۰ تومان رسید و واردات این كالا هم وابسته به ارز است. از طرفی عمده واردات این كالا با استفاده از امارات متحده عربی انجام می گردد و امارات متحده همزمان با اجرای رجیستری به صادرات مجدد گوشیها پنج درصد عوارض وضع كرد كه سبب شد قیمت تمام شده بالاتر برود.

همچنین سید محمود صفار -رئیس انجمن واردكنندگان گوشیهای تلفن همراه- ارتباط گران شدن قیمت گوشیها با اجرای طرح رجیستری را از اساس رد كرده و اظهار داشته بود: این گرانی ربطی به رجیستری ندارد بلكه گوشیهای تلفن همراه از نرخ ارز تاثیر می گیرند كه با عنایت به افزایش قیمت دلار در ایام اخیر قیمت گوشیهای همراه هم از آن تاثیر گرفته است.

سیدمهدی میرمهدی كمیجانی -رئیس اتحادیه صنف فناوران كامپیوتر تهران- هم درباره احتمال افزایش قیمت گوشیهای تلفن همراه پس از اجرای فاز جدید رجیستری و زیرپوشش رفتن برندهای معروف در این طرح، اظهار كرده بود: فكر نمی كنم به لحاظ قیمتی اتفاق خاصی پس از اجرای رجیستری در مورد برند گوشی آسیایی مثل سامسونگ اتفاق بیفتد، زیرا از این برند به تعداد بسیار زیادی پیش از این وارد كشور شده و دپو شده است، ضمن این كه این كالا پیش از این هم حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان گران شده است و دیگر كششی برای گران شدن ندارد.

راه اندازی نظام اینترنت كودك

از تهدیدهایی كه در خانواده ها وجود دارد بحث كودكان است كه برای مسائل غیراخلاقی حساسیت دارند و جستجوی یك عبارت در گوگل ممكن است عبارت نامناسبی بیاورد. یكی از دغدغه های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از همان زمان آغاز وزارت، ساماندهی فضای مجازی برای كودكان بود. بدین ترتیب وی به تازگی با اشاره به مبحث اینترنت كودك و نوجوان هم اظهار نمود: ما در حال راه اندازی نظام اینترنت كودك هستیم زیرا ممكن است گوگل برای سالم سازی فضای مجازی با ما همكاری نكند اما موتورهای جستجوی بومی همچون پارسی جو و یوز این نیاز را برطرف می كنند. ضمن اینكه اطلاعات آنها قابل مدیریت و سالم سازی است.

و در نهایت به دنبال وعده محمدجواد آذری جهرمی در خصوص معرفی مجری طرح اینترنت كودكان، خسرو سلجوقی بعنوان «مجری سند حمایتی و برنامه اقدام توسعه خدمات فضای مجازی كودك و نوجوان» منصوب گردید.

پیامك های تبلیغاتی و راه چاره

پیامك های تبلیغاتی از مواردی هستند كه خصوصا در ماه های اخیر به آنها اشاره زیادی شده و تلاش ها برای ساماندهی آنها ادامه دارد. حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- با بیان این كه دستور داده شد تا همه مزاحمت های تلفنی تبلیغاتی كه توسط بعضی از شهروندان گزارش شده، مورد پیگیری قرار بگیرند، اظهار نمود: هیچ گونه مزاحمت های تبلیغاتی برای شهروندان چه در قالب پیامك و یا تلفنی و این كه برروی نوار پاسخگو، اینترنت را تبلیغ كنند، به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست؛ این مورد را بررسی می نماییم و اگر اپراتوری این كار را انجام داده باشد، آن سرشماره قطع خواهد شد.

فلاح جوشقانی با اشاره به مصوبه ای كه در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در حال تدوین است اظهار نمود: در این مصوبه كه طی دو ماه آینده اجرایی خواهد شد، اپراتورها موظف می شوند چه در مورد سرشماره ها و چه شماره های شخصی، سامانه ای راه اندازی كنند تا شهروندان با ورود به آن، بتوانند نوع پیامكی را كه نیاز دارند انتخاب كنند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان این كه با این مصوبه جدید دیگر مساله مزاحمت های تبلیغاتی برطرف می شود، اظهار داشت: ما برپایه مصوبه كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مشغول نوشتن ضوابطی هستیم تا بتوانیم یكسری شماره های شخصی را حتی بدون شكایت هم ببندیم. برای مثال اگر بررسی نماییم كه رفتار یك مشترك به صورتی است كه پیامك تبلیغاتی بسیاری می فرستد یا مكالمه صوتی ندارد، ازاین رو می توانیم تشخیص دهیم كه این خط در جهت اهداف تبلیغاتی فعالیت می كند.

در عین حال وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم از آزاردهنده بودن پیامك های تبلیغاتی سخن گفته و اظهار كرده است: یك سری از پیامك های مزاحم، پیامك هایی هستند كه هدفشان تبلیغ كسب و كارهایی است كه به صورت منطقه ای شكل می گیرد. طبق مصوبه اخیر كمیسیون تنظیم مقررات، شیوه قانونی تبلیغ كسب وكارها مشخص شده است تا اپراتورها برپایه آن كار خویش را پیش ببرند و ما برخورد با كسانی كه در خارج از این چارچوب تبلیغ می كنند، را تشدید می نماییم.

وی درباره كارآمدی سامانه ۱۹۵ هم خاطرنشان كرد: با تبلیغاتی مزاحمی كه مردم گزارش می دهند، برخورد شده و آنها را مسدود كردیم ولی آنها دوباره مثل قارچ رشد كرده اند. زمانی ما این اخبار را داشتیم كه اپراتورها شماره های مردم را در اختیار قرار می دهند ازاین رو نظارت ها را بالا بردیم اگر هم اكنون به این نتیجه برسیم كه اپراتورها شماره ها را در اختیار قرار می دهند، حتما با آنها برخورد می نماییم.

ارزهای دیجیتالی در ایران

در حالی كه این روزها بازار ارزهای دیجیتالی و در صدر آنها بیت كوین بسیار داغ شده است اما بانك مركزی این ارزهای دیجیتالی را هنوز به رسمیت نمی شناسد، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پیاده سازی آزمایشی نخستین ارز دیجیتالی كشور توسط پست بانك و عرضه به نظام بانكی برای تایید اطلاع داد.

وی در صفحه اینستاگرام خود اظهار نمود: با استفاده از ظرفیت های موجود ارتباطات و فناوری اطلاعات در عرصه بانكداری و نظام مالی كشور و هم ظرفیت بالای جوانان كشور، در جلسه ای كه با هیات مدیره پست بانك ایران داشتم، مقرر شد این بانك با بیان فراخوان و شناسایی نخبگان كشور در این عرصه، نخستین ارز دیجیتال طراحی شده را به صورت آزمایشی پیاده سازی و این مدل را برای بررسی و تایید به نظام بانكی كشور عرضه نماید. از همه كسانی كه در این حوزه تخصص دارند دعوت می كنم در فراخوان پست بانك حضور فعالانه داشته باشند.




1396/12/04
11:38:51
5.0 / 5
6047
تگهای خبر: اپراتور , ارتباطات , اینترنت , رجیستری
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین