تحریک لحظه ای مغز بوسیله ایمپلنت هوشمند

تحریک لحظه ای مغز بوسیله ایمپلنت هوشمند به گزارش فیکس سرور یک مطالعه راهنمای قابل توجه نشان داده است که چگونه یک ایمپلنت می تواند به صورت خاص بخش هایی از مغز را برای بهبود عملکرد شناختی تحریک کند. این ایمپلنت در لحظه نشانه های زیستی نقص شناختی را حس می کند و در پاسخ به آنها مناطق خاصی از مغز را تحریک می کند.


به گزارش فیکس سرور به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، این مطالعه جدید که در مجله ی "Nature Biomedical Engineering" انتشار یافته است نقطه عطف سال ها تحقیق بر بخش های مسئول عملکرد شناختی در مغز است. نقص کنترل شناختی در بعضی از افرادی که از اختلالات روانی مانند افسردگی و وسواس رنج می برند، ایجاد می شود.
"آلیک ویج"(Alik Widge) از دانشکده پزشکی "مینه سوتا"می گوید که دشواری در تغییر یک فکر به فکر دیگر، خصوصیت اصلی خیلی از بیماری های روانی است.
او اضافه کرد: برای مثال بیماری که از افسردگی رنج می برد، نمی تواند افکار منفی را رها کند. از آنجائیکه این مورد بسیار در بیماری های روانی اهمیت دارد، یافتن راهی برای بهبود آن می تواند روشی قدرتمند برای درمان این بیماری ها باشد.
در مطالعه ای که "ویج" و همکارانش در سال ۲۰۱۹ انجام دادند مشخص شد که تحریک کپسول داخلی شکمی، مخطط شکمی(VCVS) که منطقه ای در مغز است می تواند به بهبود کنترل شناختی مغز کمک نماید. این تحقیقات نه تنها تأثیر تحریک این منطقه از مغز بر بهبود کنترل شناختی را نشان داد بلکه در آن نشانگرهای زیستی عصبی خاصی مشاهده شد که به پیشرفت بالینی ارتباط دارند.
با استفاده از آن تحقیقات محققان الگوریتمی ایجاد کردند که می تواند در لحظه بروز مشکل در کنترل شناختی مغز را تشخیص دهد. هنگامی این مشکل به وسیله سیستم تشخیص داده می شود، تحریک های الکتریکی کوچکی به مناطق تحریک کپسول داخلی شکمی، مخطط شکمی وارد می شود و عملکرد کنترل شناختی مغز بهبود می یابد.
"ویج" توضیح می دهد: این سیستم قادر به درک فعالیت مغز است و هنگامی که بیماری گرفتار مشکل می شود با تحریک الکتریکی به گذر او از این مرحله کمک می نماید. مثالی که من معمولاً برای توضیح آن استفاده می کنم دوچرخه برقی است. هنگامی که دوچرخه سوار در پدال زدن گرفتار مشکل می شود، دوچرخه این مورد را می فهمد و آنرا تقویت می کند. ما نمونه ای مشابه برای عملکرد مغزی انسان ساخته ایم.
در این مطالعه ۱۲ فرد که به علت صرع تحت عمل جراحی قرار داشتند، مورد آزمایش قرار گرفتند. بعضی از بیماران گزارش کردند که این تحریک عصبی به از بین رفتن نشانه های اضطراب کمک کرده است اما "ویج" تصریح کرد که این مطالعه تنها بر بهبود کنترل شناختی تمرکز دارد و پیش از آغاز آزمایش های بالینی این نوع ایمپلنت تهاجمی بر افرادی که به اضطراب شدید مبتلا هستند، تحقیقات بیشتری باید صورت گیرد.
او می گوید: هنوز مطالعات زیادی باید صورت گیرد و واضح است که این درمان برای همه ی انواع افسردگی، اضطراب و وسواس مناسب نمی باشد اما ما فکر می نماییم که قدم بزرگ رو به جلو در جهت ایجاد مکانیزم های مبتنی بر تحریک عمیق مغزی است.
این یک آزمایش بالینی نبوده است اما بهبود کنترل شناختی به رهایی بعضی از بیماران مبتلا به اضطراب شدید از گفتگوی درونی اضطرابی کمک کرده است.
این تحقیقات از نخستین تحقیقاتی است که نشان داده است ایمپلنت مغزی که در لحظه نقص شناختی را می فهمد و به آن پاسخ می دهد می تواند به بازسازی فعالیت طبیعی اعصاب کمک نماید.
این نوع ایمپلنت ها بعنوان سیستم "حلقه بسته"(closed-loop) شناخته می شوند و فعالیت آن مشابه بعضی از ضربان سازهای قلب است که در پاسخ به عملکرد نامناسب قلب، تحریک الکتریکی ایجاد می کنند.
از این نوع سیستم ها در گذشته برای تشخیص و درمان صرع استفاده می شد اما چالشی که محققان با آن روبرو هستند عدم وجود نشانگرهای زیستی مشخص برای بیماری هایی مثل افسردگی و اضطراب است.
این تحقیقات جدید نشان داده است که نقص کنترل شناختی در بین خیلی از بیماری های روانی رایج است. این نقص به سادگی با استفاده از تست کنترل شناختی قابل اندازه گیری است و علایم الکتروفیزیولوژیک واضحی وجود دارند که نشان از این نقص دارند. "ویج" و گروهش معتقدند که این نوع درمان می تواند برای خیلی از بیماری های روانی مناسب باشد.



1400/08/13
12:15:32
0.0 / 5
718
تگهای خبر: دانش , سئو , محقق , هوشمند
این پست فیکس سرور را پسندیدید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان فیکس سرور در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
تعمیر سرور فیکس سرور

fixserver.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فیكس سرور محفوظ است

فیكس سرور

سرور و هاست و دامین